Sinterklaas en Pieten doorkruisen Steenderen

Amerigo bleef achter in Zaanstad

Door Liesbeth Spaansen (uit Weekblad de Contact)

STEENDEREN – Het was zaterdagmiddag 17 november een drukte van belang op het Burg. Buddingh’ plein in Steenderen. Vele kinderen, hun (groot)ouders, vriendjes en vriendinnetjes hadden zich daar verzameld, een aantal als Sint en Piet aangekleed.

De Steenderense Ondernemers Vereniging (SOV) had haar best gedaan om een mooi feest voor Sinterklaas te organiseren. Zo was Muziekvereniging Nieuw Leven aanwezig om muziek te maken. Ze hadden hun uniform thuisgelaten maar Pietenpetten op en hadden voor deze middag Sinterklaasmuziek in hun mapjes gedaan. De dansers van de Urban dance lab hadden een dans ingestudeerd die ze lieten zien, maar ze zorgden er ook voor dat de kinderen zichzelf op het plein lekker warm dansten, voordat de Sint aankwam.

De kinderen keken uit naar Sinterklaas, maar waren verbaasd dat hij in een hele mooie glimmende auto aankwam op het marktplein. Na zijn aankomst in het Noord-Hollandse Zaanstad bleek het namelijk nog een hele reis naar Steenderen. Als de Sint op Amerigo zou rijden, zou hij veel te laat aankomen. Daarom had de SOV voor een auto gezorgd. Nog meer verbaasd waren de kinderen over de Pieten. Die hadden allemaal fietsen geleend, maar wat voor fietsen. De ene hobbelde alle kanten op, andere Pieten fietsen in een ronde cirkel rond. Iedereen moest er in ieder geval om lachen.

Het was misschien wat frisjes, maar het zonnetje scheen. Het was op het marktplein gezellig druk, de Sint was erg blij veel kinderen te mogen verwelkomen. Van de gemeente Bronckhorst heette wethouder Evert Blaauw de Sint welkom. Speaker Geert Postma vroeg aan de wethouder of er voor de Sint nog iets te melden was over Steenderen, maar over de Visie Vitale Kernen Steenderen, daar had de Sint geen koek van gegeten. Daarom gingen ze fijn liedjes zingen.

Voor de jongste kinderen was er weer een pieten-spelletjes-middag georganiseerd in Sporthal Het Hooge Wessel en zo ging de optocht door het dorp om de kinderen naar dit feest te brengen. Geert Postma liep als volleerde tambour-maître voorop. In de zaal werden de kinderen bij de lastige opdrachten geholpen door de leden van gymvereniging DOG Baak. De vaders en moeders vermaakten zich prima in sportcafé ’t Wesseltje.
Na een sportieve middag gingen de kinderen naar huis met een zakje strooigoed en Sinterklaas naar zijn slaapkamer in De Kei.

Woensdag 28 november kunnen kinderen van de groepen 1 tot en met 4 langskomen om Sinterklaas op een schildersdoek vast te leggen. Opgeven kan voor zondag 25 november. Het begint om 15.00 uur in de Kei en is om ongeveer 16.30 uur afgelopen. Ouders kunnen in de ruimte ernaast wachten met een kopje koffie.