Woensdag 30 oktober reden de leden van ondernemersvereniging De SOV met een bus naar Kasteel Rosendael in Rozendaal en de Veerstal in Lathum.

Elk jaar organiseert ondernemersvereniging De SOV een excursie voor haar leden. Het ene jaar is het een rondje lokaal, met een bezoek aan bedrijven van eigen leden en het andere jaar gaat de excursie verderop. Dit jaar stond een bezoek bij Kasteel Rosendael op het programma. Daar wachtte een aantal enthousiaste vrijwilligers van het Geldersch Landschap en Kastelen om het gezelschap in groepen een rondleiding te geven door het kasteel en het park.

Daarnaast vertelde de kasteelmanager over het managen van het kasteel en over Geldersch Landschap en Kastelen (GLK) waar Kasteel Rosendael onder valt. De GLK heeft de zorg over bijna 12.000 hectare landgoederen en natuurterreinen en 36 kastelen, landhuizen en kasteelruïnes. Daarvan zijn zeven kastelen en huizen opengesteld voor bezoekers en ze onderhouden een museale collectie van bijna 25.000 objecten. Dit kan alleen met de brede steun van ruim 46.000 trouwe donateurs, ruim 770 vrijwilligers, bedrijven, fondsen en de overheid.

Onder de indruk en sommigen nog nat van de Bedriegertjes werd de middag afgesloten bij de Veerstal in Lathum met een korte presentatie over het Dorpslab en een etentje.

Voor de foto’s klik hier