Rebalancing, Somatic Experiencing en Massage

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles huist in je lichaam en je brein; je overtuigingen, sensaties, beelden, gevoelens, ervaringen en herinneringen, de betekenis die je eraan hecht, alles! Essentieel om gezond te kunnen functioneren is goed contact met je lichaam. Van daaruit ontstaat goede communicatie tussen lichaam en geest. Immers, zowel de prettige als de onprettige zaken (ver)dragen we in ons – daar ontstaat het bewustzijn van zaken als geluk, verdriet of pijn. Daar is ook de mogelijkheid om te her-stellen.

In tegenstelling tot het denken kan het lichaam niet manipuleren. Het lichaam liegt niet. Als je naar je lichaamstaal leert luisteren en erop vertrouwt, kun je je lichaam helpen om zichzelf te genezen. Je komt dan beter in balans en krijgt meer controle en zeggenschap over je leven.

Ik ondersteun je daarin met RebalancingSomatic Experiencing oftewel lichaamsgerichte traumatherapie en met ontspanningsmassage. Daarbij horen technieken uit de mindfullness, adem- en meditatietechnieken. Het zijn allemaal waardevolle methoden om te kunnen ontspannen in het hier en nu. Ze geven je vertrouwen in je eigen kracht en intuïtie, ze vergroten je evenwicht en zelfvertrouwen.  Als vanzelf ontdek je nieuwe perspectieven voor jouw situatie. Daarnaast verzorg ik workshops en cursussen, soms met collega’s. Het gaat altijd over hoe je op een lichte en ontspannen manier de kwaliteit van je leven kunt verhogen, om een betere verbinding te krijgen tussen denken, voelen en zijn, om te kunnen stromen.

Xandra Veltman

lichaamsgericht traumatherapeut
Rebalancer

Locatie