ngrid Ravenshorst voor Training en Beroepsbeeldvorming

Jonge mensen helpen bij loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB) is haar grote passie. Daaruit haalt Ingrid Ravenshorst haar energie en voldoening. Ze vindt een bewuste profielkeuze erg belangrijk om teleurstelling of vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen. Daarom nam Ingrid Ravenshorst, na haar rijke praktijkervaring in de zorgsector, in 2001 het initiatief voor ontwikkeling van gastlessen en later ook het plannen van bedrijfsbezoeken en organiseren van speeddates. Aanvankelijk vooral gericht op instroom van goed opgeleide mensen in de sector zorg en welzijn. Later gericht op alle andere sectoren, afhankelijk van de wensen en de competenties van de leerlingen.

Referenties gastlessen beroepsbeeldvorming en bedrijfsbezoeken: 
Al meer dan 15 jaar is Ingrid Ravenshorst een bekend gezicht bij scholen en bedrijven als het gaat om het goed organiseren en verzorgen van gastlessen en bedrijfsbezoeken. Ook maken scholen steeds vaker dankbaar gebruik van haar ervaring en organisatietalent bij het opzetten van een eigen stagebureau.

Opleiden voor werk
Ingrid Ravenshorst vindt het belangrijk om, waar enigszins mogelijk, instroom van leerlingen af te stemmen op de behoefte in het werkveld. “Het zal nooit 100% op elkaar aansluiten, maar ik houd er in m’n werk en de voorlichting wel zoveel mogelijk rekening mee. Na school wil je immers graag zo snel mogelijk een baan die daarbij past. Om dit goed te kunnen inschatten, zorg ik dat mijn kennis over de arbeidsmarkt en het scholingsveld altijd actueel en volledig is. Ik vind dat je moet weten wat er ‘te koop’ is om een goede gastdocent en adviseur te zijn.”

Mail of bel voor ondersteuning bij LOB:
• Training rond beroepsbeeldvorming en loopbaanoriëntatie (LOB)
• Gastlessen voor leerlingen van het VMBO , HAVO/VWO, MBO/HBO
• Speeddaten met professionals uit de praktijk
• Resultaatgerichte bedrijfsbezoeken en rondleidingen
• Beroepenvoorlichting voor LOB-coördinatoren, mentoren, decanen en decanenkringen
• Advies over of begeleiding bij het opzetten van een stagebureau

Resultaatgerichte bedrijfsbezoeken in het kader van LOB
Door de goede contacten bij beroepsopleidingen en bedrijven, beschikt Ingrid Ravenshorst over een groot netwerk. Dit zet ze in om bedrijfsbezoeken te organiseren voor leerlingen die zich oriënteren op hun loopbaan. Ze neemt hen graag mee de praktijk in. Maar dat doet ze alleen als leerlingen zich vooraf goed voorbereiden. “Het resultaat moet zijn dat ze zelf ervaren hoe het is in de praktijk. Dat doe je door actief te kijken, te luisteren en in gesprek te gaan met mensen binnen zo’n bedrijf.  De voordelen én ook de nadelen van het werken in de nachtdienst, komen dan beter binnen. Maar ze ervaren ook hoe het is om ouderen te verzorgen of om een kantoorbaan te hebben.

Kennismaken met Ingrid Ravenshorst

Denk je, hé ik wil een gastdocent bij ons in de klas. Of wil je Ingrid uitnodigen voor beroepenvoorlichting bij decanen? Wil je een stagebureau opzetten voor je school of heb je een heel andere vraag voor haar? Aarzel dan niet maar maak een vrijblijvende afspraak.

Mail of bel 06 456 146 41 en ze staat je graag te woord.

Locatie